Zoeken ENG

Who's who van de dans

Portretten van dansrecensenten gidsen je doorheen de hedendaagse dans in Vlaanderen en Brussel.

Naar welk soort bewegingsmateriaal of lichaamsbeelden zijn de makers op zoek? Welke thema's vormen de rode draad in hun oeuvres? Hoe werken ze met beweging en met tijd en ruimte? Aan de hand van tekst en video situeren een tiental recensenten en essayisten onze voornaamste dansmakers. Daarbij nemen ze bezoekers – van nieuwelingen tot ervaren dansliefhebbers – bij de hand in het kijken naar de dans zelf. Een uitnodiging ook om de verscheidenheid van de hedendaagse dans in Vlaanderen te ontdekken. Lees hier meer verhelderende inzichten over het kijken naar dans en concrete tips.

Bekijk alle portretten

#Dothedance

Do the Dance #4 - To Belong (Theater Stap) & Monkey Mind (Platform K)

“Hedendaagse dans is moeilijk,” klinkt het vaak. Nochtans blijkt uit heel wat projecten van kunstenaars dat dans net een taal kan zijn waarin mensen van allerlei achtergronden elkaar kunnen ontmoeten op een heel basale, betekenisvolle en frisse manier. Do The Dance toont hoe dat werkt.

Bekijk alle video's

Lees het essay

Een blik op hedendaagse dans in Vlaanderen en Brussel (2018)

Hoe ziet het danslandschap er vandaag uit? Kunstenpunt vroeg aan schrijfster en onderzoeker Charlotte De Somviele om een overzicht te maken van de hedendaagse dans in Vlaanderen en Brussel anno 2018. 

Read more

Verwante artikels